انواع دزدگیر خودرو و عملکرد آنها

۱. دزدگیر پسیو (غیرفعال)
سیستم دزدگیر پسیو یا غیرفعال، رایجترین نوع دزدگیر است و پس از برداشتن سوئیچ و قفل کردن دربها، بهطور خودکار فعال میشود. این ویژگی باعث میشود که دیگر نگران روشن کردن دزدگیر نباشید. مشکل این دزدگیر این است که گاهی خیلی زود فعال میشود. مثلا، هنگامی که میخواهید خریدهای داخل خودرو را بیرون بیاورید، مدام باید دزدگیر را خاموش کنید. با وجود این، نمیتوان امنیت بالای آن را نادیده گرفت.
۲. دزدگیر فعال
همانطور که احتمالاً میتوانید حدس بزنید، دزدگیر فعال خودرو، زنگ هشداری است که دستی فعال میشود. اکثر رانندگان با این نوع دزدگیر آشنایی دارند. آلارم دزدگیر فعال بعد از پارک کردن ماشین و بستن تمام دربها، باید فعال شود. این کار معمولا با ریموت کنترل انجام میشود.
در این نوع دزدگیر زمانی که میخواهید صندوق عقب را خالی کنید، مجبور نیستید مدام دزدگیر را خاموش کنید. بااینحال، همیشه این احتمال وجود دارد که فراموش کنید سیستم هشدار را دوباره روشن کنید.
۳. دزدگیر ردیاب خودرو (دارای جیپیاس)
اگر خودرو به سرقت برود، با استفاده از GPS دزدگیر میتوانید مکان خودرو را ردیابی کنید. دزدگیرهای GPS از سیستم موقعیتیابی جهانی (GPS) برای رصد و ردیابی وسیله نقلیه استفاده میکنند. این دزدگیرها به شما این امکان را میدهند که بهطور دقیق، موقعیت جغرافیایی خودرو را بررسی کنید و درصورتیکه موقعیت خودرو تغییر کند، پیام هشداری دریافت کنید. در حال حاضر، استفاده از این دزدگیرها آنقدر رایج نیست؛ اما بهدلیل امنیت بالایی که دارند، احتمالا در آینده بسیار محبوب میشوند.
قابلیتهای دزدگیر GPS خودرو:
میتوانید در هر لحظه، موقعیت وسیله نقلیهتان را رصد کنید.
دزدگیرهای GPS خودرو میتوانند هشدارهایی مانند تغییر موقعیت ناگهانی، خروج از محدودههای تعیینشده یا ورود به محدودههای مشخص را به شما اطلاع دهند.
برخی از این دزدگیرها امکان مرور مسیرهای پیمودهشده در بازههای زمانی مشخص را دارند.
بعضی از مدلهای دزدگیر جیپیاس اجازه میدهند از راه دور اقداماتی مانند روشن و خاموش کردن موتور خودرو یا قفل و بازکردن دربها را انجام دهید.
بیشتر دزدگیرهای GPS خودرو اپلیکیشنهای موبایلی دارند که به شما امکان کنترل و رصد وسیله نقلیهتان را از دور میدهد.
۴. دزدگیر ایموبلایزر (Immobilizer)
زمانی که فرد تلاش میکند وارد خودرو شود و آن را راهاندازی کند، سیستم ایموبلایزر کلید یا کارت هوشمند را بررسی میکند. اگر کلید با کلید ذخیرهشده در حافظه سیستم همخوانی نداشته باشد، خودرو قفل میشود و نمیتوان استارت زد. این ویژگی باعث میشود که سارقان نتوانند بهسادگی و با استفاده از کلیدهای معمولی یا حقه، خودرو را به سرفت ببرند.
دزدگیرهای ایموبلایزر بهدلیل کاهش احتمال سرقت و افزایش امنیت خودرو مورد توجه قرار گرفتهاند.
۵. دزدگیر صوتی
با این نوع دزدگیر، سیستم روشنایی خودرو فعال میشود و بوق خودرو تا زمانی که توسط راننده متوقف نشود، به صدا در میآید. دزدگیر صوتی خودرو، یکی از رایجترین انواع سیستمهای امنیتی است.
۶. دزدگیر بیصدا
اگر دزدگیر بیصدا فعال شود، پیامی به مالک ارسال میشود تا پلیس را مطلع کند. این نوع دزدگیر فقط به راننده اطلاع میدهد؛ یعنی نه سیستم روشنایی و نه آلارم صوتی فعال نمیشوند.